maanantai 5. toukokuuta 2014

Opettajat ilmiöiden parissa!

Sotungin lukion opettajat ovat tiiviissä yhteistyössä oppilaiden kanssa joka päivä, myös ilmiöviikon aikana. Tänään pääsimmekin kuulemaan opettajien mietteitä ilmiöpohjaisesta oppimisesta.
 
 
Muun muassa musiikinopettaja Kaisa Vuolle sekä matematiikan- ja fysiikanopettaja Matti Keskinen avasivat meille näkemyksiään tästä uudesta opiskelumuodosta. Positiivinen asenne huokui jokaisesta haastateltavastamme. Ei siis jäänyt epäselvyyttä siitä, mitä mieltä opettajakuntamme tästä viikosta on. Saavuttuamme haastattelukohteeseemme Kuusijärvelle, ottivat Kaisa ja Matti meidät iloisesti vastaan. Heidän vetämänsä hiljaisuus-ryhmä oli aloittanut viikon grillailun ja luonnon rauhasta nauttimisen merkeissä.
 
 
       
 

Matilta ja Kaisalta löytyi monia yhteneviä mielipiteitä koskien ilmiöviikkoa. Huolta opettajissa tuntui herättävän se, löytyykö oppilailta vaadittavaa omatoimisuutta. ”Kyllähän tää meidän metodi on ollut tämmönen, että heitetään teidät kylmään veteen ja katotaan osaatteko te uida” tokaisee Matti kuvaillessaan ilmiöoppimisen haasteita. Positiivisia puolia kuitenkin tuntuu löytyvän rutkasti enemmän. Opettajat olivat sitä mieltä, että tulevaisuuden kannalta tällainen työskentelymuoto on hyväksi, aina kun ei ole opettajaa vieressä kertomassa mitä tehdä. Kaisalta löytyi myös mielenkiintoinen idea kysyessämme, millaisen työn hän itse tekisi. Musiikinopettajana hän lähestyisi hiljaisuutta musiikin keinoin, äänimaisemien ja sävellysten kautta.
 
Ronja, Netta, Laura
Kuvat: Laura Seppä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti